Peter Klosse deed aanvankelijk vooral onderzoek naar de wortels van de gastronomie om de dynamiek van de combinatie van wijnen en gerechten te verklaren. Dit leidde tot publicatie van boeken over smaak en uiteindelijk in 2004 tot een promotie aan de faculteit Gezondheidswetenschappen van de Universiteit van Maastricht. De laatste jaren publiceert hij vooral over de rol van smaak in de transitie naar een beter voedselsysteem dat gezonder is voor mens en planeet. n 2017 is de Stichting T.A.S.T.E opgericht om de consumptie van gezonde en duurzame voeding bevorderen door middel van smaakverbetering, smaakonderzoek, advisering en training. In samenwerking met de Universiteit Maastricht loopt er een PhD onderzoek om het mondgevoelmodel verder te onderbouwen. Klosse is lid van het Foodlab van Google. https://echoput.nl https://www.academievoorgastronomie.nl/peter-klosse/ https://nl.wikipedia.org/wiki/Peter_Klosse
Gemaakt door: René Pluijm Eerste aflevering: 24-07-2022
De podcast Pluijm’s Eetbare Podcast (PEP) heeft in totaal 26 afleveringen
Maker: René Pluijm Datum: 07-04-2021
Maker: René Pluijm Datum: 20-04-2021
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.