Karla Plancarte startte begin 2015 als eerste in de Benelux een traditionele Mexicaanse Tortilleria, net buiten Amsterdam. Het ganse proces begint met maiskorrels en eindigt met een warme, verse, dampende maistortilla. Om tortillas te kunnen maken en om mais volledig verteerbaar te kunnen maken voor het menselijk lichaam is er een gans proces nodig, Nixtamalisatie genaamd, wat in noord- en centraal amerika al meer dan 3500 jaar gebruikt wordt. Taiyari was de eerste die dit proces toepaste en die traditionele smaak wordt geapprecieerd door tal van Mexicaanse restaurants en taquerias, maar ook door topchefs zoals Sergio Herman, Edwin Vinke, Adriana Cavita en een hele resem meer! Karla vertelt over tortillas, masa en nog een massa meer over Taiyari en de basis van de Mexicaanse keuken: Mais. Meer info over Tortilleria Taiyari vind je hier: ? https://www.taiyari.nl/ ? https://www.instagram.com/tortilleria_taiyari/ ? https://www.facebook.com/TortilleriaTaiyari Honger naar meer? Dat is mijn nieuwsbrief waarin ik een blik behind the screens deel van de voorbije afleveringen, vooruitblik naar komende episodes en links deel naar allerlei leuks op vlak van eten en drinken. Schrijf je hier gratis in! ? https://overeten.substack.com Meer weten Over Eten? Volg me op tiktok, instagram en/of facebook: ? http://www.overetenpodcast.be ? http://www.facebook.com/overetenpodcast ? http://www.instagram.com/overetenpodcast ? http://www.instagram.com/heartofagave ? http://www.tiktok.com/overetenpodcast
Gemaakt door: Stijn Deschacht Eerste aflevering: 07-12-2019
De podcast Over Eten heeft in totaal 123 afleveringen
Maker: Stijn Deschacht Datum: 31-08-2023
Maker: Stijn Deschacht Datum: 28-09-2023
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.