The future is now. of toch tenminste binnen handbereik! Al van kleinsaf aan hoor ik dat kweekvlees uit een labo gaat komen en dat we dan minder dieren hoeven te slachten voor hun vlees. Al jarenlang denk ik bij mezelf dat het science fiction is, maar de laatste paar jaar wordt die fictie langzaamaan realiteit. Van doorbraken hier en daar tot effectief kweekvlees op de markt in Singapore en de Verenigde Staten, het lijkt alsof de wereld klaar is voor cultured meat. Om er meer over te weten vroeg ik Indie Geurs, PHD studente en onderzoeker in the field of cultured meat, om langs te komen en me nu even te vertellen hoe dat vlees juist gemaakt wordt. Een tipje van de sluier van een wereld achter de schermen, maar waarin aan een razend tempo vooruitgang wordt geboekt! Meer info over kweekvlees vind je hier: ? https://www.ugent.be/ge/hsr/en/research/medical-cell-biology/in-vitro-development-of-structured-bovine-muscle-tissue.htm ? ? Honger naar meer? Dat is mijn nieuwsbrief waarin ik een blik behind the screens deel van de voorbije afleveringen, vooruitblik naar komende episodes en links deel naar allerlei leuks op vlak van eten en drinken. Schrijf je hier gratis in! ? https://overeten.substack.com Meer weten Over Eten? Volg me op instagram en/of facebook: ? http://www.overetenpodcast.be ? http://www.facebook.com/overetenpodcast ? http://www.instagram.com/overetenpodcast ? http://www.instagram.com/heartofagave
Gemaakt door: Stijn Deschacht Eerste aflevering: 07-12-2019
De podcast Over Eten heeft in totaal 123 afleveringen
Maker: Stijn Deschacht Datum: 03-08-2023
Maker: Stijn Deschacht Datum: 31-08-2023
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.