De antinutriënten fytinezuur, oxaalzuur en lectine worden veelvuldig weggezet als slecht. Je leest dan ook volop het advies om deze stoffen afkomstig in specifieke voedingsmiddelen zo veel mogelijk te vermijden. Maar wat voor stoffen zijn dit precies, en wat doen ze in ons lichaam? In de podcast van vandaag bespreek ik de rol van antinutriënten in plantaardige voeding, hun mogelijke impact op de opname van mineralen en hun verdere effecten op onze gezondheid. Zijn ze écht schadelijk, of hebben ze ook voordelen die vaak over het hoofd worden gezien? Luister naar deze korte podcast aflevering en ontdek of we antinutriënten moeten vermijden of juist omarmen als onderdeel van een gezond voedingspatroon. Shownotes - Ga naar lobkefaasen.nl, scroll een klein stukje naar beneden en vraag gratis het eiwitrijke vegan weekmenu aan. - Low-phytate wholegrain bread instead of high-phytate wholegrain bread in a total diet context did not improve iron status of healthy Swedish females: a 12-week, randomized, parallel-design intervention study - Zinc Absorption Is Not Related to Dietary Phytate Intake in Infants and Young Children Based on Modeling Combined Data from Multiple Studies Meer van Lobke Faasen - Website - Instagram - LinkedIn - TikTok - Facebook
Gemaakt door: Lobke Faasen Eerste aflevering: 25-03-2022
De podcast Lobkes Podcast heeft in totaal 103 afleveringen
Maker: Lobke Faasen Datum: 21-10-2024
Maker: Lobke Faasen Datum: 04-11-2024
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.