In deze aflevering is te gast Rieks Smook, CEO van startup Grassa. Smook werkte meer dan twintig jaar bij een bank, waar hij leningen verstrekte aan boeren en bedrijven in de voedselsector. In 2021 geleden vertrok hij en besloot zich alleen te richten op het persen van eiwitten uit gras. Waarom zouden we eiwitten uit gras halen? Smook vertelt dat grasraffinage de sleutel is tot het oplossen van veel problemen in de voedselsector. Graseiwitten kunnen dierlijke producten zoals zuivel en vlees deels vervangen en daardoor meer opleveren voor de boer en het milieu. Dat lijkt bijna te mooi om waar te zijn. Smook vertelt ook over de verschillende uitdagingen die het bedrijf heeft om te kunnen groeien.
Gemaakt door: Joan Eerste aflevering: 08-09-2024
De podcast Leaders in food heeft in totaal 20 afleveringen
Maker: Joan Datum: 20-09-2024
Maker: Joan Datum: 01-11-2024
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.