De vorige podcast ging over het proeven van witte wijn. Vandaag nemen we rode wijn als uitgangspunt. We gebruiken opnieuw de systematische methode ontwikkeld door WSET die je in staat stelt een wijn in een hokje te plaatsen. We gaan van lekker wijn drinken naar serieus proeven. Hoe zijn de zuren? Wat ruiken we? Heeft de wijn houtrijping ondergaan? Het zijn allemaal componenten die je kunt (leren) herkennen. Zo kun je wijnen gaan vergelijken en handig: een wijn objectief beoordelen op kwaliteit. En dat je misschien niet meteen ruikt wat de docent ruikt tijdens je eerste lesavond is natuurlijk compleet logisch. Als je een taalcursus Frans volgt, moet je toch ook je vocabulaire ontwikkelen? Het kost tijd, maar geloof ons: oefening baart kunst! Lekker veel proeven. Bekijk onze boxen in Le Clubs Academy Beginnersbox: 6 wijnen, jouw wijncursus thuis! Superklapper box: 5 wijnen, De Grote Druivenposter, 100% geweldig ? Systematic approach to wine tasting De WSET-proefmethode voor ieder niveau vind je hier. Voor SDEN2 heb ik zelf een proefformulier gemaakt die een beetje tussen WSET en SDEN in zit. Die kun je hier downloaden. In de podcast verwijzen we naar houtgebruik in wijn. Hier vind je er een artikel over. ? Boekenhoek In de boekenhoek deze week het boek 12x wijnweekendje weg. ?? Oproepje Vind je onze podcasts leuk en wil je ons steunen? Dat kan via Petje.af.Al 1??2?? mensen gingen je voor. Onze dank is groot! Steun de podcast > Tot slot Linkjes vind je altijd op leclubdesvins.nl/podcast Schrijf je in op Le Club’s nieuwsbrief en mis nooit meer een aflevering Volg ons op instagram
Gemaakt door: Le Club en Sommeljj Eerste aflevering: 22-11-2019
De podcast Le Club & Sommeljj De Podcast heeft in totaal 157 afleveringen
Maker: Le Club en Sommeljj Datum: 30-09-2020
Maker: Le Club en Sommeljj Datum: 28-10-2020
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.