Aflevering De Smaak Van Nederland #1 | De Historische Keuken Met Anna Rademakers En Charlotte Kleyn

· Aflevering van de podcast: KB nationale bibliotheek

Pistachenoten, komijn of haas met dadels. In Nederlandse historische kookboeken, zoals het 'Hollands of Neederlands kook-boek' uit 1724, zijn talloze ingrediënten en recepten te vinden die we niet meteen met de Hollandse keuken associëren. Anderzijds was onze vertrouwde tomaat begin twintigste eeuw nog een vreemd product dat actief door de tuinbouwbranche gepromoot werd met slogans zoals 'Eet tomaten, ze zijn overheerlijk en gezond!'. Waar komen al die verschillende invloeden in onze eetcultuur vandaan? In de eerste podcast van ‘De smaak van Nederland - van spruitjes tot sushi’ nemen kookboekenexpert Charlotte Kleyn en KB-collectiespecialist Anna Rademakers je mee in de wereld van het culinair erfgoed.

KB nationale bibliotheek

KB nationale bibliotheek

Gemaakt door: KB nationale bibliotheek Eerste aflevering: 04-04-2022

De podcast KB nationale bibliotheek heeft in totaal 24 afleveringen

Vorige aflevering

Gesprekken met schrijvers #5 - Charlotte van den Broek

Gesprekken met schrijvers #5 - Charlotte van den Broek

Maker: KB nationale bibliotheek Datum: 08-07-2021

Volgende aflevering

Soortgelijke podcasts

Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.

De Smaak van Nederland #1 | De historische keuken met Anna Rademakers en Charlotte Kleyn

KB nationale bibliotheek · 04-11-2021

00:00 00:31:23