Als er een soort kanker is waarbij de invloed op je voeding heel duidelijk is, is het wel bij een tumor in het hoofd-halsgebied. Met hoofd-halschirurg Lily-Ann van der Velden, spreken we over hoe vaak het voorkomt en waardoor het veroorzaakt wordt. Daarna vertelt Sheena Tjon-a-joe, diëtist in het Antoni van Leeuwenhoek, welke aanpassingen er in je voeding nodig zijn als je een tumor in het hoofd-halsgebied hebt en deelt zij ook nog een recept: Pompoen-wortel-gember-kokossoep Ingrediënten: - 500 gram pompoen - 500 gram winterwortels - 1 blikje kokosmelk (400 ml) - 1 ui - 2 stukjes gember van circa 2 cm - 2 teentjes knoflook - 2 eetlepels ras-el-hanout (kruidenmix) Bereiding: - Snijdt de ui en knoflook fijn en fruit deze aan - Snijdt de pompoen en wortel in blokjes van circa 2x2cm en kook deze met een laagje water in 20 minuten gaar - Voeg de gember, knoflook en uien toe aan de soep - Pureer de soep glad met een staafmixer - Voeg de ras-el-hanout toe en roer de soep goed door Links die genoemd zijn en/of van toepassing zijn bij deze aflevering: https://pvhh.nl/ www.hoofd-halskanker.info www.voedingenkankerinfo.nl www.zachtvoedsel.nl Productie en regie: Maartje Brandt Techniek en muziek: Fons Flotman
Gemaakt door: Diëtisten Antoni van Leeuwenhoek Eerste aflevering: 01-05-2022
De podcast Kanker...wat eet je dan? heeft in totaal 14 afleveringen
Maker: Diëtisten Antoni van Leeuwenhoek Datum: 03-02-2022
Maker: Diëtisten Antoni van Leeuwenhoek Datum: 27-02-2022
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.