Aflevering S2e11: ‘Gepolijst In Almelo, Nu Groot Nieuws Bij Ajax’

· Aflevering van de podcast: HeraKlets

De klassieker gaat niet door. En dus zijn alle ogen van de voetbalwereld zondag vanaf 14.30 uur gericht op maar één wedstrijd: PEC Zwolle-Heracles Almelo. De derby tussen de Overijsselse rivalen is die middag op prime-time het enige affiche in de eredivisie.

Heraclesvolgers Ralph Blijlevens en Henk van Schuppen kijken in Heraklets-Flits vooruit naar de clash. En tippen de actualiteit aan. „Mooiste voetbalnieuws deze week: Wout Weghorst naar Ajax”, trapt Van Schuppen af: „Een fenomeen met een weergaloze topsportmentaliteit. Voorbeeld voor alle voetballers. Gepolijst bij Heracles. Net als Remko Pasveer. Nu allebei groot nieuws bij Ajax. Mooi.”

Blijlevens: „Jammer dat Ajax dit soort spelers nodig heeft. Eigenlijk passen ze daar niet.” De toon is gezet voor een korte warming up richting PEC Zwolle-Heracles.

Geen angst meer in de ploeg

„Een tegenstander waar Heracles zich geen zorgen over hoeft te maken”, roept Blijlevens. Maar Van Schuppen worstelt met een trauma: „Heracles heeft een reputatie om tegenstanders die snakken naar punten te helpen. Vorig seizoen profiteerden FC Utrecht (3-1), Vitesse (2-0), Heerenveen (3-0) en FC Volendam (2-2) daarvan”. Maar Blijlevens benadrukt dat er een ander Heracles is opgericht: „Die angst is weg, het zal niet gebeuren.”

PEC en Heracles zijn de laatste jaren in een gezonde concurrentiestrijd verwikkeld en lopen in dezelfde pas. Beide rivalen degradeerden in 2022 onverwacht naar de eerste divisie maar slaagden er in een jaar later weer te promoveren. De strijd om de titelbonus werd op de laatste speeldag beslist in het voordeel van Heracles. De heren verwachten een spannend spektakelstuk in Zwolle. See omnystudio.com/listener for privacy information.

HeraKlets

HeraKlets

Gemaakt door: Tubantia Eerste aflevering: 20-08-2023

De podcast HeraKlets heeft in totaal 61 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.

S2E11: ‘Gepolijst in Almelo, nu groot nieuws bij Ajax’

HeraKlets · 30-08-2024

00:00 00:16:47