Lit! we hebben een GenZ-er in the house. Eentje met veel rizz. Atoesa Farokhi van de Green Campus van de Universiteit van Amsterdam. Als een van de eerste neemt ze een wetenschappelijk artikel mee. Een interessante nota bene, over hoe ons eten via de bacterien in het microbioom ons gemoedstoestand beinvloeden. Karsten geeft allesbehalve droge geschiedenisles over de Dust Bowl, terwijl Hidde in de strijd om voedselnaamgeving duikt. Havermelk die geen melk mag heten, Vegetarische hamburgers die geen vlees genoemd mag worden en witte kaas die eigenlijk Feta is, maar toch ook niet. Shownotes Karsten: ?Op wikipedia zijn foto’s te vinden van de zandstormen door erosie van landbouwgronden tijdens de Dust Bowl van de jaren 1930 ??The Grapes of Wrath - Wikipedia Hidde: ?????Innovation and Its Enemies: Why People Resist New Technologies | Oxford Academic ??Margarine als melkkoe - Strijd tussen zuivel- en margarinesector ??Geruzie over Kweekvlees ??Vleesconsumptie in Nederland in 2023 licht gestegen | Pigbusiness.nl - Nieuws voor varkenshouders Atoesa ??Feeding gut microbes to nourish the brain: unravelling the diet–microbiota–gut–brain axis | Nature Metabolism??Blue zones bestaan niet
Gemaakt door: Hidde Boersma, Joris Lohman en Karsten de Vreugd Eerste aflevering: 16-11-2023
De podcast ETEN IS WETEN heeft in totaal 42 afleveringen
Maker: Hidde Boersma, Joris Lohman en Karsten de Vreugd Datum: 23-10-2024
Maker: Hidde Boersma, Joris Lohman en Karsten de Vreugd Datum: 06-11-2024
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.