We zijn weer terug! Seizoen 3 gaat eindelijk weer los, met elke week een podcast. Nadat we heel even terugkijken op de Zembla uitzending over glyfosaat waarin we werden genoemd, mag Joris voordragen uit eigen werk. De man heeft een boek geschreven! Boter, Kaas en Havermelk. Het gaat onder andere over plofkip, waar Joris een onverwachtse liefde voor heeft? Karsten neemt ons mee op een reis door de geschiedenis van Michelinsterren, terwijl Hidde weer een de nerd moet uithangen als hij vertelt over hoe moeilijk het is om kunstmest te vervangen door plantaardige alternatieven. Shownotes ??De Zembla-uitzending met daarin in een rol voor de podcast Eten is Weten Feitje Joris ??Het boek van Joris, Boter, Kaas en Havermelk, koop je bij Spectrum ??Meer weten over het sterrensysteem van de Dierenbescherming. Feitje Karsten ???De geschiedenis van de Michelinsterren ??Restaurant de nieuwe winkel Feitje Hidde ??'Plantaardige bemesting is geen alternatief voor kunstmest' - Nieuwe Oogst ??World population supported by synthetic nitrogen fertilizers (ourworldindata.org) ?????Plasmatechnologie maakt kunstmest bereikbaar voor kleine boeren (tue.nl)
Gemaakt door: Hidde Boersma, Joris Lohman en Karsten de Vreugd Eerste aflevering: 16-11-2023
De podcast ETEN IS WETEN heeft in totaal 42 afleveringen
Maker: Hidde Boersma, Joris Lohman en Karsten de Vreugd Datum: 30-09-2024
Maker: Hidde Boersma, Joris Lohman en Karsten de Vreugd Datum: 23-10-2024
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.