Hoe start je met kolven? Het begint met de keuze voor een kolf. In deze aflevering zet ik de handigheden en onhandigheden van de diverse soorten kolfapparaten uiteen. Je hoort wat een normale opbrengst is en wat je kunt doen als je een krappe of juist een ruime melkproductie hebt. En hoe je ermee omgaat, als de melk niet wil stromen. Daarnaast bespreek ik hoe je de melk bewaart, hoe lang je het bewaart (met een handig ezelsbruggetje om te onthouden) en hoe je test of jouw melk goed te bewaren is. Soms is er een enzym overactief in de melk, waardoor het snel zuur wordt. Geen zorgen, je baby zal dit echt niet willen drinken, maar (veel) gekolfde melk moeten weggooien doet ook een beetje pijn. Begin zacht en rustig, met kleine momenten, kleine beetjes en niet eens elke dag en check of je je melk goed kan bewaren. In deze aflevering: - De verschillende soorten kolfapparaten - Hoe lang je kolft - Wanneer je kolft - Waar en hoe lang je de gekolfde melk bewaart en, ook heel belangrijk: - Wat doe je als de melk niet wil stromen? *** Deze podcast helpt borstvoedende ouders om de combinatie borstvoeding en werk zo prettig mogelijk vorm te geven. Want de vraag 'wat kan er?' is interessanter dan 'hoe moet het?' In deze afleveringen geeft Myrte van Lonkhuijsen, met meer dan 20 jaar ervaring als lactatiekundige, een creatieve kijk op het combineren van werk en borstvoeding. Meer over Myrte van Lonkhuijsen lees je hier: www.myrteibclc.nl En over de praktijk Het Grote Begin op: www.hetgrotebegin.nl Muziek: Imagine - Zoo https://uppbeat.io/t/zoo/imagine License code: YZNV5J7IMGGFXPPO
Gemaakt door: Myrte van Lonkhuijsen Eerste aflevering: 02-10-2022
De podcast Borstvoeding en werk, wat kan er? heeft in totaal 8 afleveringen
Maker: Myrte van Lonkhuijsen Datum: 26-09-2022
Maker: Myrte van Lonkhuijsen Datum: 28-09-2022
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.