Aflevering 58: Erik Moniquet Ging Van 150 Gesloten Deuren Naar Eigenaar Van Moniquet & Company, Dat Kmo’S Helpt Om Hun Rendement Te Optimaliseren Volgens De Principes Van Private Equity.

· Aflevering van de podcast: BlackBird podcast

Na zijn studies botste Erik al snel tegen een spreekwoordelijke drempel aan. Van de 150 sollicitaties die hij verstuurde, werd hij als persoon met een fysieke beperking bij geen enkele uitgenodigd voor een gesprek. Hij begon zijn carrière op de ene plek waar hij wel welkom was: de Vlaamse overheid,  waar hij na 9 jaar leiding had over ongeveer 150 medewerkers. Inmiddels bleef Erik zichzelf ontwikkelen; Hij behaalde een MBA aan Vlerick en voltooide opleidingen aan Harvard en INSEAD. Hij startte een consultancybedrijfje in bijberoep en zwaaide 4 jaar later zijn job bij de Vlaamse overheid vaarwel. Vandaag begeleidt hij, samen met zijn team bij Moniquet & Company, uit de kluiten gewassen kmo’s in de optimalisatie van hun rendement en cashflow volgens de principes van Private Equity. Zijn expertise ligt op het kruispunt van strategie en finance. Daarnaast is Erik voorzitter van de Raad van Bestuur bij Bewel, een maatwerkbedrijf dat werkgelegenheid biedt aan zo'n 2.500 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hij is ook onafhankelijk bestuurder bij Flanders Investment & Trade en zetelt in de advisory board van Ethias Ventures.

BlackBird podcast

BlackBird podcast

Gemaakt door: BlackBird podcast Eerste aflevering: 21-09-2023

De podcast BlackBird podcast heeft in totaal 58 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.

58: Erik Moniquet ging van 150 gesloten deuren naar eigenaar van Moniquet & Company, dat kmo’s helpt om hun rendement te optimaliseren volgens de principes van Private Equity.

BlackBird podcast · 10-10-2024

00:00 00:37:46