In deze aflevering spreken wij met Melissa en hoe zij met natuurvoeding in aanraking is gekomen. Vaak gebeurt dat doordat je iets wilt veranderen aan jezelf of in je leven. Wat ook in haar verhaal het geval is. In deze aflevering gaat het onder andere over de gezichtshuid en verkoudheid. Ook tips hoe je je voedingspatroon kan aanpassen zijn in deze aflevering wederom aanwezig. De aflevering wordt afgesloten met het maken van een eenvoudige misosoep. Show notes Bioresonantie: een bodyscan op basis van trillingsfrequenties waarbij de balans van de verschillende organen wordt gemeten. Bij een disbalans wordt een advies gegeven aangaande voeding. Gevoeligheden voor bijvoorbeeld bepaalde voedingsmiddelen of toevoegingen in bepaalde voedingsmiddelen worden geduid. Ook kunnen er extra kruidenextracten, vitaminen dan wel supplementen worden aanbevolen. Kichadi of kichari: Ayurvedisch detoxgerecht op basis van rijst, mungbonen en specerijen. Banchathee, bijvoorbeeld van Lima Verwijzing naar kookboeken/recepten: Groente uit Zee (2016 3e druk) door o.a. Lisette Kreischer, Kosmos Uitgevers Plantaardig (2021) door Alexander Gershberg, Bertram + de Leeuw Uitgevers https://www.mynewroots.org Misosoep Verwarm olie in een pan, voeg ui en wortel toe. Doe hierbij al wat misopasta en of zout. Sauteer de de ui en wortel. Voeg geraspte gember toe. Fruit het geheel nog wat langer, doe hier eventueel de geweekte kombu bij, voeg de geweekte en gesneden shitake toe. Voeg vervolgens het weekvocht van de kombu en shitake toe (dashi). [Dashi kan je ook kant en klaar kopen, mocht je geen gedroogde shitake en of kombu in huis hebben/willen gebruiken] Voeg eventuele andere smaakmakers toe zoals knoflook, peper, geroosterde sesamolie, rijstazijn en shoyu/sojasaus. Voeg wakame toe. Ook kunnen nog andere groenten zoals bijvoorbeeld bimi of verse shitake of wat je nog in de koelkast hebt even worden meegekookt. Ook kan je op diverse manieren eiwitten toevoegen zoals bijvoorbeeld kastanjes, (zijden) tofu of apart gebakken tempeh. Wanneer de soep als lunch- of avondeten wordt gemaakt, zijn noedels en of gekookte mais ook een heerlijke toevoeging die het tevens een complete maaltijd maken, wanneer er ook een eiwitbron is toegevoegd. Doe in de kom waaruit je de soep gaat eten al wat gesneden bladgroenten zoals (Chinese) kool/waterkers. Haal de pan van het vuur en wacht even. Voeg de opgeloste liefst ongepasteuriseerde miso toe aan de pan, laat ongeveer een minuutje staan, schenk de bouillon in de kom en garneer in ieder geval met bosui. In de aflevering wordt als garnering ook gomasio en furikake gebruikt. Miso: gefermenteerde sojabonenpasta [Wij hebben een mugi miso gebruikt. Daar is gerst aan toegevoegd.] Kombu: zeewier Wakame: zeewier Gomasio: mengsel van geroosterd sesamzaad en zout Furikake: mengsel van zeewier en seamzaad
Gemaakt door: Anja Hermanus-Schröder en Marja Verroen Eerste aflevering: 17-01-2025
De podcast Wortels en Welzijn | gesprekken over natuurvoeding en vitaliteit heeft in totaal 9 afleveringen
Maker: Anja Hermanus-Schröder en Marja Verroen Datum: 26-02-2025
Maker: Anja Hermanus-Schröder en Marja Verroen Datum: 26-03-2025
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.