Aflevering Pasta Met Kokkels

· Aflevering van de podcast: We kunnen eten

In deze aflevering is Anca, 1 van mijn oudste en liefste vriendinnen met mij aan het koken. Wij maken een heerlijke pasta met kokkels en chorizo, getopt met crispy ansjovis broodkruim. Bon appetit! Ingrediënten - Zakje kokkels - Chorizo (vega vervanger: 2 tl gerookt paprika poeder) - Halve kilo lekkere cherrytomaatjes - Goede gedroogde pasta - 2 Sjalotten - 2 teentjes knoflook - Half glas witte wijn - Peterselie - Chilivlokken - Broodkruim, 2 handjes - 3 ansjovis filets Bereiding - Week de kokkels in water. Gooi de kapotte of open kokkels weg. - Snijd de sjalotten fijn en de knoflook doormidden. Bak deze aan tot zacht en glazig in olijfolie. Voeg zout en peper toe. - Haal het velletje van de chorizo en snij deze in blokjes. Voeg de blokjes chorizo toe aan de uien en bak op zacht vuur 5 min. - Snijd ondertussen de tomaatjes door de helft en voeg deze toe aan de uitjes. - Wanneer de tomaatjes een saus beginnen te vormen voeg je een half glas witte wijn toe. - Zet water op in een pan om later de pasta in te koken. - Terwijl de saus pruttelt smelt je in een klein plannetje 3 ansjovisfilets met wat olijfolie tot ze smelten. - Bak in de ansjovisolie het broodkruim tot crispy. Voeg op het eind een handje fijngehakte peterselie toe. - Gooi de pasta in het pastawater en kook tot beetgaar. - En voeg nu ook de kokkels toe aan de tomaatjes. Stoom ze gaar tot de kokkels open zijn. - Voeg dan de pasta toe aan de kokkels en schep die goed om. Om de saus glossy te maken voeg je wat pastawater toe. - Strooi er nog wat peterselie overheen en serveer met de crispy broodkruim als topping. PS. Lekkere verse pasta en ravioli koop ik graag bij Il Pastificio op de Eerste Sweelinckstraat Voor beeld en meer gerechten volg dan: https://www.instagram.com/emiliemajoor/ Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Speelgoedwinkel
We kunnen eten

We kunnen eten

Gemaakt door: Sparkbird Productions Eerste aflevering: 02-10-2022

De podcast We kunnen eten heeft in totaal 7 afleveringen

Vorige aflevering

Venkel parmigiana

Venkel parmigiana

Maker: Sparkbird Productions Datum: 17-09-2022

Volgende aflevering

Gnocchi

Gnocchi

Maker: Sparkbird Productions Datum: 15-10-2022

Soortgelijke podcasts

Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.

Pasta met kokkels

We kunnen eten · 01-10-2022

00:00 00:41:17