Voorproevers podcast

Elke dag maken afwisselend Linde Merckpoel, Annemie Peeters, Annelies Moons, Bent Van Looy en Koen Fillet hun eigenzinnige keuze uit het non-fictie-aanbod van boeken, documentaires en podcasts. Verwonderd en met open blik praten ze met makers en besprekers over mens en maatschappij, geschiedenis en wetenschap.

  • Podcast gepubliceerd op: 8-9-2022 03:06:20
  • Maker: Radio 1
  • Taal: nl-be
  • Laatste RSS update: 7-6-2025 15:00:00
  • Datum eerste aflevering: 5-9-2022 18:22:40
  • Datum laatste aflevering: 7-6-2025 14:00:00

Speelgoedwinkel

491 Afleveringen

  • 00:20:45

    Bruno Wyndaele praat met historica Annette Birschel over Leni Riefenstahl. Riefenstahl was de regisseur van twee nazi propaganda films voor de Tweede Wereldoorlog: 'Triumph des Willens' en 'Olympiade', over de Olympische Spelen van 1936 in ...

  • 00:45:51

    Annemie Peeters weet het wel: ook in de media wordt A.I. ingezet. Om research te doen bv. (meer en rapper). Om boeken te lezen (zéker rapper). Om vragen op te stellen (hélp: want wat dan met het 'vak-interviewen'? Cartoonist Nix onderzoekt ...

  • 00:23:50

    Bent Van Looy praat met Melani Reumers over haar boek 'De wereld een lichaam' (shortlist Boon). Vaak lopen we voorbij aan een simpel gegeven: onze gedachten, gedragingen en gewoontes zitten gevat in een lichaam. Het is altijd bij ons, maar ...

  • 00:24:08

    Bent Van Looy praat met Olaf Tempelman over zijn boek 'De kunst van het missen'. Hoe welvarender mensen zijn en hoe meer mogelijkheden ze hebben, hoe sterker ze zich bewust kunnen raken van gemis in hun leven. Fomo, weet u wel. Een van dé m ...

  • 00:24:53

    Bent Van Looy praat met Evelien De Vlieger over 'Het grote kippenboek'. Wat was er eerst, de kip of het ei? Eindelijk een antwoord. In Voorproevers, dankzij Evelien De Vlieger. Ze maakte, samen met illustrator Jan Hamstra 'Het grote kippenb ...

  • 00:44:48

    Annemie Peeters praat met haar gasten over 'de periode voor' en 'de periode nà'.... de introductie van de Chinese keuken in België. Voor: dat is voor 1920, zoiets. Na is nadat een paar Chinese zeelui en scheepskoks in Antwerpen bleven plakk ...

  • 00:56:31

    Jacotte Brokken praat met Esther Aarts over haar boek 'Waarom we een zak chips altijd in één keer leegeten'. Herkenbaar: je kan eindeloos chips eten maar heb je al snel genoeg van worteltjes. In haar boek heeft hoogleraar Nutritional Neuro ...

Vorige Volgende

Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.

00:00