Het voedselsysteem moet om, maar hoe? Verschillende mensen hebben verschillende beelden bij hoe we in de toekomst voedsel gaan maken en eten. Bijv. laten we natuur en landbouw grond en ruimte sharen (zoals bij kringlooplandbouw) of gaan we natuur sparen door ruimte vrij te maken met zeer efficiente landbouw? Postdoctoraal onderzoeker Aniek Hebinck heeft een boodschap die wat rauw op je dak kan komen. We zijn laat met het verduurzamen van de landbouw en voedselproductie. We zijn zo laat dat verschillende kampen die traditioneel tegenover elkaar staan, elkaar moeten gaan aanvullen. Zo, vertelt Aniek, kan er een lappendeken van oplossingen komen, en daar gaat haar onderzoek over. Aan de hand van voorbeelden als De Vegetarische Slager en Rechtstreex praat Aniek over opbouw in de voedseltransitie. Ze legt zelfs het begrip emergentie uit aan de hand van een voorbeeld met daarin jouw moeder. Echt waar. Linkjes met achtergrondinformatie: Onderzoek: Urban grassroots food initiatives and the diffusion of innovation in Rotterdam Unilever neemt de vegetarische slager over Website Rechtstreex Als jij ook aan de slag wilt met transities of er gewoon meer over wilt weten, ga dan naar drift.eur.nl Met dank aan: Maria Fraaije voor voice-over, Pleuni van den Udenhout voor montage & redactie, Walvisnest voor muziek, en alle collega’s van DRIFT voor steun & inspiratie.
Gemaakt door: Wouter Mulders, Igno Notermans Eerste aflevering: 01-05-2022
De podcast Voer voor verandering heeft in totaal 27 afleveringen
Maker: Wouter Mulders, Igno Notermans Datum: 10-05-2022
Maker: Wouter Mulders, Igno Notermans Datum: 24-05-2022
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.