Als jongeren besluiten om echt te kiezen voor een toekomst als voedselbosboer, dan betekent dat nog veel meer dan wanneer een vijftiger dat doet. Als zo'n jongere bovendien pas 23 is en al een carrière achter de rug heeft als voedselbo ...
Dit is de Voedselboscast. Jouw twee-wekelijkse update over alles wat te maken heeft met professionele voedselbossen en de pioniers die hier mee bezig zijn. Wij zijn Frank Gorter en Marieke Karssen van Voedsel uit het Bos en wij doen dit omdat wij de voedselbosbeweging toegankelijker willen maken voor een groter publiek. Voor ons staan de voedselbospioniers symbool voor de grote voedseltransitie van onderop. We nemen de luisteraar mee in het hoofd van deze voedselbospioniers en we willen alles te weten komen over hun diepere motivaties, wat voedselbossen voor hen betekenen.
Als jongeren besluiten om echt te kiezen voor een toekomst als voedselbosboer, dan betekent dat nog veel meer dan wanneer een vijftiger dat doet. Als zo'n jongere bovendien pas 23 is en al een carrière achter de rug heeft als voedselbo ...
Eigenlijk verwonderlijk dat we deze pionier der pioniers pas in aflevering 50 van deze podcast spreken! Taco pioniert niet zozeer in de voedselboswereld als wel in de permacultuurwereld. Maar dat daar vele gedeelde werkelijkheden tussen be ...
Stel, je gaat op je 20e op stage van het Wellantcollege naar Kenia, en ziet wat er daar moet gebeuren om water weer vast te houden en bodems te verbeteren. Dat gebeurt vaker, je schrijft dat verslag en klaar. Maar, Roeland besloot om vanaf ...
Jordy en Louise nemen je mee in hun nieuwe werkelijkheid. Die van de complexe agroforestry systemen in hun stichting Regeneratie. Nieuwe termen die toch heel vertrouwd klinken. En zo geloven wij hen ook onmiddellijk als zij vertellen hoe z ...
Kees heeft er al een heel leven in de biologische en ecologische landbouw op zitten. En dat hoor je in deze podcast vol enthousiaste, maar ook soms pessimistische ervaring. Hij heeft al zoveel fout zien gaan dat hij nu, steviger dan ooit, ...
In deze aflevering onderzoeken we eindelijk eens de tijd van het mycelium. Langzamer, maar ook heel flexibel. Het geeft zich niet zo makkelijk prijs, maar uiteindelijk herken je het ritme als net zo vanzelfsprekend als de seizoenen van de ...
Martins leven veranderde langzaam maar zeker compleet toen hij ontdekte hoe groot de rol van voedsel was bij het oplossen van zijn gezondheidsproblemen. Vervolgens ontdekte hij permacultuur en ging helemaal los. Gezondheid is voor hem een ...
Emile van der Staak groeide als kok als het ware samen met Ketelbroek -het voedselbos van Wouter van Eck- op. Elke week ontmoeten deze twee mannen elkaar in het voedselbos om te plukken en te proeven, waarna Emile, in zijn restaurant De Ni ...
Ieder seizoen heeft een nieuw thema en in deze eerste aflevering van seizoen 3 leggen Frank en Marieke uit waarom ze voor dit thema van gedeelde werkelijkheid kiezen en ook waarom ze daar een wedstrijd bij hebben bedacht. Alleen als we onz ...
In de laatste podcast van het seizoen 2023 spreken we met Femmeke Huigens, de oprichter van de vereniging Drentse Voedselbossen. Een gesprek dat gaat over het explosieve succes van voedselbossen, maar ook over hoe belangrijk het is dat we ...
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.