Mede mogelijk gemaakt door: Engie Lepido heet het systeem. Het moet voorkomen dat warme lucht die ontstaat tijdens het koken via afzuigkappen naar buiten ontsnapt. Volgens de Zweedse producent Enjay Systems gaat het voor een doorsnee fastfood-restaurant om een besparing van zo'n 33 ton CO per jaar. Door de warmte opnieuw te gebruiken bespaart de eigenaar duizenden euro's per jaar. Het bedrijf doet in Scandinavië al goede zaken en wil nu ook de rest van Europa gaan veroveren, vertelt Pieter-Jan van Linden van Enjay Systems. De coronacrisis maakt het er niet gemakkelijker op, bij veel horecazaken staat het water tot aan de lippen. Toch is dit wel het moment om in duurzaamheid te investeren, vindt Wouter Staal van Yoghurt Barn. Hij draait met zijn horecaformule inmiddels klimaatpositief en vertelt hoe hij dit voor elkaar heeft gekregen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
Gemaakt door: The Green Quest Eerste aflevering: 01-05-2022
De podcast The Green Quest | BNR heeft in totaal 155 afleveringen
Maker: The Green Quest Datum: 05-10-2020
Maker: The Green Quest Datum: 19-10-2020
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.