Bij de meesten mensen zijn de ongeschreven regels, zoals: witte wijn bij vis en rode wijn bij vlees wel bekend. Maar weet je ook waarom deze regels zo zijn? En kloppen deze regels wel? Het aanbod wordt steeds groter en daardoor de keuze tussen de juiste wijn spijs combinatie steeds moeilijker. De basis daarentegen is heel eenvoudig: algemeen en simpel. Probeer het dominerende ingrediënt (en dus aroma) te achterhalen. Waardoor je hierop vervolgens de wijn kan afstemmen, zodat de smaakprofielen overeenkomen. In de tweede aflevering van de The Good Grape podcast ga ik jullie de basis vertellen over het maken van een ideale wijn spijs combinatie. Voor nog meer verdieping in de wijn spijs tip ik je graag de wijn spijs cursus van Hart voor Wijn. Kirsten (de eigenaresse) gaat nog dieper in op de het maken van de juiste wijn spijs combinatie aan de hand van filmpjes en opdrachten! Ze heeft haar eigen proefformulier ontworpen, waarmee je ook meteen het gerecht meeneemt. En naast dit proefformulier heeft ze ook een schematische weergave gemaakt over de contrast en de balans. Instagram: @hartvoorwijn Je kunt The Good Grape (en meer over mijn leven) ook bekijken op mijn Instagram: @emma.degoede. Hier vind je meer over mijn reis tot vinoloog en mijn reis naar mijn eigen merk: Le bon vino. Ik wens je heel veel luister plezier!
Gemaakt door: Emma de Goede Eerste aflevering: 27-12-2022
De podcast The Good Grape heeft in totaal 15 afleveringen
Maker: Emma de Goede Datum: 17-07-2022
Maker: Emma de Goede Datum: 31-07-2022
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.