Wauw! De Aberlour A’Bunadh blijkt een terugblik te zijn naar een prachtige whisky van lang geleden... Max en Lucia hebben het over de geschiedenis van de distilleerderij en vergeten geheimen. Verder is er de altijd belangrijke vraag: wat zou jij in een tijdcapsule doen? Luister naar de aflevering en laat het ons weten! Meer info over het Podcast Abbonement! Volg ons op Instagram Volg ons op Facebook Lucia’s Aberlour-Chocolade-mouse De ingrediënten - 120 gram pure chocolade - 30 gram boter - 30 ml Aberlour 12 Double Cask - 2 grote eieren, gesplitst - 60 gram suiker - 120ml verse slagroom - Een snufje zout 1. Smelt de chocolade en de boter in een kom boven een pan kokend water. Zodra dit volledig gesmolten is, haal je het van de pan af en roer je de Aberlour er doorheen. 2. Klop het eigeel en 30 gram suiker (de helft dus!) met een garde op in een kom boven de pan kokend water tot het schuimig wordt. Meng dit daarna door het chocolademengsel. 3. Klop het eiwit en het zout op met een mixer tot je er stijve pieken mee kan vormen. Gedurende het opkloppen voeg je geleidelijk de andere 30 gram suiker toe. Vervolgens meng je dit voorzichtig (!) door het chocolademengsel. 4. Klop de slagroom op met de mixer, zodat je er nog makkelijk doorheen kunt roeren (dus niet helemaal stijfkloppen). Meng ook dit door het chocolademengsel heen. 5. Giet het geheel in kommetjes om het te serveren en laat het opstijven in de koelkast (30-45 minuten). 6. Garneer eventueel met wat cacaopoeder, chocoladesnippers of slagroom en serveer de mousse. 7. GENIET!!
Gemaakt door: Max Foxen Eerste aflevering: 16-10-2022
De podcast The Elements Of Whisky heeft in totaal 156 afleveringen
Maker: Max Foxen Datum: 24-08-2022
Maker: Max Foxen Datum: 07-09-2022
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.