Het is een van de grootste spelers die ons landbouwsysteem heeft gemaakt tot wat het nu is: de Rabobank.Met flinke leningen hielp de bank boeren om grotere stallen te bouwen en meer dieren te nemen. Dat heeft geleid tot de hoge productie die we nu hebben, én de keerzijde daarvan. Maar de bank wil een fundamentele verandering inzetten, zo staat in de nieuwe visie. In gesprek met Alex Datema, directeur Food & Agri. In deze aflevering: - Over de melkveehouderij van Alex Datema - De rol van de Rabobank in de groei van de intensieve veehouderij - Hoe gaat de Rabobank haar financieringsbeleid afstemmen op een duurzame landbouw? - Ziet de Rabobank een krimp van de veestapel als noodzakelijk? - Financiert de bank nog veehoduers die willen uitbreiden? - Hoe CSRD gaat leiden tot hogere standaarden in de supermarkt - Moeten we de productie van een melkkoe nog verder opschroeven? Meer info: Visie Rabobank op de agrofoodsector (Dec 2023) https://pub.rabobank.nl/Agrofoodvisie/voorwoord.html Artikel Investico over Rabobank (Sept. 2022) https://www.platform-investico.nl/onderzoeken/hoe-de-landbouwtak-de-richtingenstrijd-binnen-de-rabobank-won Credits: Presentatie: Esther Molenwijk, Stichting The Food Revolution Audio en design: Marlon van der Pas, Nothing Blank Help ons het plantaardige nieuws te verspreiden: deel deze podcast. Enorm bedankt! - Web: https://www.studioplantaardig.nl - Instagram: https://www.instagram.com/studio_plantaardig - Facebook: https://www.facebook.com/studioplantaardig - YouTube: https://www.youtube.com/@studioplantaardig - TikTok: https://www.tiktok.com/@studioplantaardig - X: #StudioPlantaardig
Gemaakt door: Esther Molenwijk Eerste aflevering: 30-09-2022
De podcast Studio Plantaardig heeft in totaal 107 afleveringen
Maker: Esther Molenwijk Datum: 16-02-2024
Maker: Esther Molenwijk Datum: 01-03-2024
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.