Aflevering Een Voedselrevolutie: Van Veeteelt Naar Fermentatie | Hidde Boersma | Welkom In Het Antropoceen #22

· Aflevering van de podcast: Studio Ecomodernisme

Als we onze eiwitten en vetten niet meer halen uit vee, maar uit micro-organismen kunnen we een groot deel van de landbouwgrond in de wereld teruggeven aan de natuur. Daarmee vergroten we de biodiversiteit, ontzien we het klimaat en voorkomen we dierenleed. Dat is de boodschap van Reboot Food, de nieuwe campagne van RePlanet. Mede dankzij de medewerking van de bekende milieuactivist George Monbiot werd de campagne al meteen een enorm succes. Microbioloog Hidde Boersma schreef mee aan het rapport en het manifest. In deze aflevering vertelt hij over de impact van veehouderij en landbouw op natuur en klimaat. Verder praat Hidde over de grote potentie van precisiefermentatie: een nieuwe techniek voor de productie van eiwitten met behulp van micro-organismen die in tanks worden gefermenteerd. Aldus kan de wereldbehoefte aan eiwitten worden geproduceerd op slechts 420 vierkante kilometer: een gebied kleiner dan Rotterdam en Antwerpen samen. Ook gaat Hidde in op concrete beleidsvoorstellen om deze innovatie van de grond te krijgen, en om boeren op een eerlijke manier te ondersteunen in deze ingrijpende transitie. Alles over de campagne: www.rebootfood.org Bekijk het campagnefilmpje met George Monbiot: tinyurl.com/rxkhdvna

Speelgoedwinkel
Studio Ecomodernisme

Studio Ecomodernisme

Gemaakt door: Studio Ecomodernisme Eerste aflevering: 25-03-2022

De podcast Studio Ecomodernisme heeft in totaal 32 afleveringen

Vorige aflevering

Volgende aflevering

Soortgelijke podcasts

Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.

Een voedselrevolutie: van veeteelt naar fermentatie | Hidde Boersma | Welkom in het Antropoceen #22

Studio Ecomodernisme · 21-11-2022

00:00 00:51:20