In deze laatste aflevering met Frank Holleman ronden Ruben en Nick hun trilogie af. Ze beginnen met een smakelijke discussie over de impact van een havercappu (ja, dat is cappuccino met havermelk) in vergelijking met een traditionele cappuccino. Hoe duurzaam is die switch naar haver eigenlijk? Frank deelt praktische tips voor iedereen die wil beginnen met duurzamer koken. Van het kiezen van de juiste ingrediënten tot het verminderen van voedselverspilling in je keuken. Ook duiken ze in de wereld van gamification en hoe dit kan helpen om duurzaamheid op een leuke en boeiende manier aan de man te brengen. En voor de chocoladeliefhebbers onder ons: ooit gehoord van Tony's Chocolonely? We bespreken hoe duurzaam dit populaire merk echt is en waarom je misschien beter voor een pure chocoladereep kunt kiezen. Tot slot maken we een diepe duik in de vergelijking tussen de uitstoot van voedsel en die van fossiele brandstoffen. Waar ligt de grootste impact en wat kunnen we doen om deze te verminderen? Mis deze afsluitende aflevering niet waarin we humor, inzicht en praktische tips combineren voor een duurzamere toekomst! Voor de bronnen die gebruikt zijn en meer achtergrondinformatie, kijk op: https://semiinteressant.nl/shownotes/
Gemaakt door: Ruben Havertz Eerste aflevering: 21-08-2022
De podcast Semi Interessant heeft in totaal 50 afleveringen
Maker: Ruben Havertz Datum: 20-09-2023
Maker: Ruben Havertz Datum: 18-10-2023
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.