Tijdens deze sessie gaat Sanne Stroosnijder, Business Development Manager bij Samen Tegen Voedselverspilling, samen met Jan Broeze en Heike Axmann van Wageningen Food & Biobased Research, in gesprek over de relatie tussen voedselverspilling, klimaat en het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen. Voedselverspilling is niet alleen zonde van het eten, maar het draagt ook bij aan het klimaatprobleem. Van de 100 klimaatoplossingen die genoemd worden in het toonaangevende Drawdown wordt het tegengaan van voedselverspilling dan ook als meest impactvolle oplossing genoemd. Interventies gericht op het verminderen van voedselverliezen en verspilling kunnen echter ook leiden tot extra broeikasgasuitstoot. Het is daarom belangrijk om naar de totale balans te kijken. Jan Broeze en Heike Axmann leggen uit hoe je als bedrijf kan zorgen dan jouw acties om voedselverspilling te verminderen ook daadwerkelijk bijdragen aan minder uitstoot van broeikasgassen. Schat de broeikasgasuitstoot van je eigen voedselproduct of gerecht. https://ccafs.cgiar.org/agro-chain-greenhouse-gas-emissions-acge-calculator Bekijk de hotspot analyse: https://www.mdpi.com/2071-1050/12/18/7488
Gemaakt door: Samen Tegen Voedselverspilling Eerste aflevering: 04-08-2023
De podcast Online Impactsessies heeft in totaal 13 afleveringen
Maker: Samen Tegen Voedselverspilling Datum: 30-09-2020
Maker: Samen Tegen Voedselverspilling Datum: 22-12-2020
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.