ETEN VOOR JE ZIELENHEIL - Culinair kunsthistoricus Manon Hensen geeft met deze lezing een inkijkje in de middeleeuwse keuken. Daarbij gaat ze in op de vragen hoe bepalend religie voor voedselkeuzes was, hoe voeding gebruikt werd om gezond te blijven en tegelijkertijd ziektes te behandelen en hoe dit soms tot extreme gerechten leidde. Van kip gekookt in een karaf tot een vuurspuwende pauw met driekleurenvulling: het is echt smullen geblazen in de middeleeuwse kookboeken! Deze lezing werd georganiseerd in het kader van de tentoonstelling Body Language. Het lichaam in de middeleeuwse kunst (25 september 2020 t/m 17 januari 2021) in Museum Catharijneconvent. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
Gemaakt door: Museum Catharijneconvent Eerste aflevering: 25-03-2022
De podcast Museum Catharijneconvent heeft in totaal 14 afleveringen
Maker: Museum Catharijneconvent Datum: 13-01-2022
Maker: Museum Catharijneconvent Datum: 13-01-2022
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.