Gijs Groenteman bezoekt Marinus Noordenbos bij zijn restaurant en vishandel in IJmuiden. De vader van Marinus had een rederij met een vloot vissersschepen. De rederszoon werd door zijn pa een jaar naar Japan gestuurd. Zes dagen per week moest hij er vis fileren. En niet zo maar een visje: de horsmakreel. Noordenbos heeft een enorme drang om iedereen kennis te laten maken met de Japanse keuken. Maar vooral wil hij de hele wereld laten proeven wat een fantastische vis de horsmakreel is. Onze journalistiek steunen? Dat kan het beste met een (digitaal) abonnement op de Volkskrant, daarvoor ga je naar www.volkskrant.nl/podcastactie Presentatie: Gijs Groenteman Montage: Julia van Alem Redactie: Tamar Bot, Fanny van der Reijt, Corinne van Duin, Julia van Alem Eindredactie: Corinne van Duin See omnystudio.com/listener for privacy information.
Gemaakt door: De Volkskrant Eerste aflevering: 18-05-2020
De podcast Met Groenteman in de kast heeft in totaal 300 afleveringen
Maker: De Volkskrant Datum: 04-04-2024
Maker: De Volkskrant Datum: 18-04-2024
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.