In discussies over duurzamer eten gaat het vaak over lokaal kopen en het vermijden van plastic verpakkingen. Prima adviezen op zich, maar wat als dit helemaal niet is waar de impact van voedsel zit? Laatst stuitte ik op een Instagram-post van een diëtist met gezonde tussendoortjes. Ze raadde yoghurt aan, gevolgd door fruit in plastic, en maakte daarbij de opmerking dat die plastic verpakking ‘natuurlijk minder duurzaam’ is. En daar ging het mis voor mij: de impact van yoghurt is namelijk vele malen groter dan die van 100 bakjes fruit in plastic! Hoog tijd om eens grondig te bespreken waar de échte impact van ons voedsel zit – en waar je dus echt op moet letten als je je ecologische voetafdruk wilt verlagen. Shownotes - Ga naar lobkefaasen.nl, scroll een klein stukje naar beneden en vraag gratis het eiwitrijke vegan weekmenu aan. - Meld je aan voor het GRATIS webinar: voedzaam en lekker plantaardig eten in 3 stappen. - You want to reduce the carbon footprint of your food? Focus on what you eat, not whether your food is local. - Lees het boek: de verborgen impact van Babette Porcelijn. (affiliate) Meer van Lobke Faasen - Website - Instagram - LinkedIn - TikTok - Facebook
Gemaakt door: Lobke Faasen Eerste aflevering: 25-03-2022
De podcast Lobkes Podcast heeft in totaal 103 afleveringen
Maker: Lobke Faasen Datum: 04-11-2024
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.