In deze aflevering gaan we down under, helemaal naar de andere kant van de wereld. Naar het prachtige Australië. Mooi voor een verre vakantie, maar ook mooi als wijnland. Helaas worden Australische wijnen hier nog weleens geassocieerd met ...
“Klare wijn schenken, kent u die uitdrukking”, zou dominee Gremdaat zeggen. Het betekent: eerlijk en duidelijk vertellen hoe de situatie in elkaar steekt. En dat is precies wat ik probeer te doen als het om wijn gaat. Geen snobistische taal, geen technisch geleuter, geen gezever over terroir. Nee, gewoon in normale taal uitleggen wat je van een bepaalde wijn vindt. Dat doe ik als wijnliefhebber al een tijdje op mijn Instagram-account Klare_wijn en nu ook via deze podcast. Samen met wijnvriend Ernst-Jan Overduin bespreek ik om de twee weken een thema uit de wondere wereld. We zijn altijd op zoek naar fascinerende verhalen en grappige weetjes die zelfs de verstokte wijndrinker nog niet kent. Heb je tips, opmerkingen, kritiek of complimenten? Mail naar Antoin Peeters (antoin@klarewijnpodcast.nl) Bezoek ook onze website voor alle leuke extra info: www.klarewijnpodcast.nl
In deze aflevering gaan we down under, helemaal naar de andere kant van de wereld. Naar het prachtige Australië. Mooi voor een verre vakantie, maar ook mooi als wijnland. Helaas worden Australische wijnen hier nog weleens geassocieerd met ...
Het is voor ons Nederlandse wijnliefhebbers wel eens frustrerend: willen we een serieus wijngebied bezoeken, dan moeten we een heel eind rijden, of vliegen. Maar er is een uitzondering: De Ahr in Duitsland, daar zit je zo! Weliswaar is het ...
Werd het vroeger nog weleens gezien als een vreemde geitenwollensokken-wijn, nu is het volledig geaccepteerd en ook volop verkrijgbaar. Biologische wijnen! Sterker nog: dit is geen trend meer, biowijnen worden de nieuwe standaard. En je he ...
We drinken het te weinig, terwijl het toch zo breed inzetbaar is. Zoete wijn! Als aperitief, bij kazen, desserts en hartige gerechten. En dus leek het ons hoog tijd om het hier eens over te gaan hebben. Want zoet is ook feestelijk, een ker ...
Voor deze nieuwe podcast gaan we naar de andere kant van de wereld. Nieuw-Zeeland staat op het programma en dat is een feest. Want wat worden daar mooie wijnen gemaakt. En dat is eigenlijk pas sinds de jaren 70, 80, daarvoor was het allee ...
Het is één van de mooiste wijngebieden van de wereld en is beroemd om z’n fameuze Barolo’s. Dan hebben we het natuurlijk over de Piemonte, in de noordwestelijke hoek van Italië, in de schaduw van de Alpen. Maar het is ook best een ingewikk ...
Het is feest, want dit is de 25ste podcast! En dat is voor ons doen, best een mijlpaaltje. Zoiets moet gevierd worden. Dat doen we in deze speciale aflevering met een paar zeer exclusieve wijnen! Maar wat maakt een wijn exclusief? Wie bepa ...
Het is misschien wel het meest veelzijdige wijngebied van Frankrijk. De Loire, die begint ten zuiden van Parijs en eindigt in de Atlantische Oceaan. Je vindt er alles: strak droog wit, zoet, rood in alle maten en soorten en zelfs bruisend. ...
Het is zomer, de fijnste tijd van het jaar! En wat drinken we dan op dat terras of op het strand? Een wijn die perfect past bij de zon, en dat is Verdejo. De frisse, fruitige allemansvriend waar je nooit in wordt teleurgesteld. Of is ie to ...
Wie aan België denkt, denkt vooral aan bier of chocolade, maar er wordt er ook steeds meer wijn gemaakt. De afgelopen jaren zijn er honderden hectaren bijgekomen. En de kwaliteit is ook stukken beter geworden. Zowel in Vlaanderen als Wallo ...
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.