Jamie Oliver kent natuurlijk iedereen. Als chef inspireert hij niet alleen, met een enorme collectie kookboeken en tv-programma’s, maar hij zet hij zich in voor maatschappelijke issues, zoals een gezonde schoollunch voor ieder kind. Hij maakte van het begrip chef, iets veel groters! Hij is allang niet meer de enige chef die zich inzet voor een betere wereld. Steeds meer chefs verbinden zich aan goede doelen of hebben hun eigen missie de wereld te verbeteren. In deze aflevering zoeken we chef Emile van der Staak op. Zijn restaurant de Nieuwe Winkel in Nijmegen is een van de innovatiefste restaurants van Nederland. Wij gaan met hem naar voedselbos Ketelbroek - waar hij samen met de beheerder Wouter van Eck veel van zijn ingrediënten vandaan haalt - en willen weten hoe chefs een inspiratiebron kunnen zijn en invloed uitoefenen op de huidige eetcultuur en voedselindustrie. Shownotes - Lees meer over de botanische gastronomie van De nieuwe winkel en reserveer snel: https://denieuwewinkel.com/ - Laat het ons weten als je tips hebt voor chefs of andere mensen met een missie! Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
Gemaakt door: Food Cabinet x Dag en Nacht Media Eerste aflevering: 29-03-2022
De podcast Het Voedselkabinet heeft in totaal 14 afleveringen
Maker: Food Cabinet x Dag en Nacht Media Datum: 17-03-2020
Maker: Food Cabinet x Dag en Nacht Media Datum: 07-04-2020
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.