Aflevering #23 - Eten En Drinken

· Aflevering van de podcast: Het Is Wat Het Was

Cultuurhistorische podcast met centraal thema. Deze week hebben we het over eten en drinken (en hoe Claire kerst gaat vieren). Markers: 06:30 Maaike vertelt over Marcel Proust en wat de filosoof met de uitvinding van de croque-monsieur te maken heeft. 17:54 Claire legt bekende mensen (o.a. Grog, Melba en Kir) op je bord. 37:25 Marc heeft het over het kookboek van Apicius, flamingotong verorberen en waarom arme Romeinen alleen streetfood aten. Facts en checks: # De podcast van Noel Callebaut en Annelies van Wittenberghe heet 'Smaak! Gentse geschiedenis in lekkere verhalen' en kan je hier vinden: https://bit.ly/3mMvFnW # Het boek 'Geschiedenis op uw bord' is van Eric de Maerteleire, niet -aere. # In 'Ons Kookboek: editie 1972' wordt géén frambozensaus toegevoegd aan de Perziken Melba. # De volledige naam van de grote Bourgondiër avant-la-lettre is Marcus Gavius Apicius.

Speelgoedwinkel
Het Is Wat Het Was

Het Is Wat Het Was

Gemaakt door: Cie Ab Laus Eerste aflevering: 30-07-2023

De podcast Het Is Wat Het Was heeft in totaal 56 afleveringen

Vorige aflevering

#22 - Vervoer(ing)

#22 - Vervoer(ing)

Maker: Cie Ab Laus Datum: 22-11-2020

Volgende aflevering

#24 - Schoonheid

#24 - Schoonheid

Maker: Cie Ab Laus Datum: 20-12-2020

Soortgelijke podcasts

Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.

#23 - Eten en drinken

Het Is Wat Het Was · 06-12-2020

00:00 00:51:26