Het aanbod van eten in de supermarkten moet gezonder. Daar is iedereen het over eens, ook de supermarkten zelf. Al in 2018 spraken ze af om klanten te stimuleren voor gezonde voeding te kiezen, in het Nationaal Preventieakkoord. Toch is er nog een lange weg te gaan, blijkt uit onderzoek van voedseldenktank Questionmark. Bij geen enkele grote landelijke supermarkt voldoet de helft of meer van het assortiment aan de schijf van vijf. Hoe kan dat en wat is er nodig om het eten in de schappen wél gezonder te krijgen? Daarover gaat presentator Hans van der Steeg in gesprek met Chantal Goenee, adviseur duurzaamheid en gezondheid van supermarktketen Lidl. ?? Lees ook: Goed dat steeds meer producten in de supermarkt alleen biologisch te koop zijn? (https://dit.eo.nl/artikel/biologisch-boodschappen-supermarkt-duurder-gezondheid) ??Iets toevoegen? De redactie tippen? WhatsApp (https://api.whatsapp.com/send/?phone=31645923535&text=DIT%20AAN) ons! Het beste van DIT in je mailbox: ?? Nieuwsbrief (https://dit.eo.nl/nieuwsbrief)
De podcast Goed Werk heeft in totaal 757 afleveringen
Maker: NPO Radio 1 / EO Datum: 25-11-2024
Maker: NPO Radio 1 / EO Datum: 27-11-2024
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.