Wist jij dat geluk eetbaar is? Eet tryptofaanrijke maaltijden die zorgen er voor dat het gelukshormoon "serotonine" aangevuld wordt in de hersenen, zo eet je je gelukkig. Dymphina is een energieke, enthousiaste zakenvrouw . Dat was ooit een periode wel anders. Maar ze ging niet bij de pakken neerzitten en ging op zoek naar oplossingen zodat ze kon stoppen met het slikken van antidepresiva voor haar gelukshormonen tekort. Dat is goed gelukt, het resultaat, een prachtig kookboek Eet puur geluk waarvan in 2015 de eerste versie uitkwam. Naast auteur is Dymphina ook directeur van het gelijknamige familiebedrijf Jooren Scheepsschroeven BV te Dordrecht. Zij is getrouwd en samen hebben ze 1 dochter. Dit jaar kwam er een nieuwe versie van haar boek Eet Puur geluk uit, naast nieuwe recepten zijn er ook tabellen toegevoegd die je als tool kan gebruiken om je eigen geluksverhogende maaltijden samen te stellen. Fijn om te weten, je hoeft maar een keer per dag TRYPTOFAANRIJK te eten, gewoon bij het avondeten is voldoende. Let er echter wel op dat je de juiste koolhydraten eet liefst met een lage glychemische index. Het eten van een normaal aantal koolhydraten is prima, geen kilo aardappelen per dag dus, 150 gram pp is voldoende. Luister naar mijn gesprek met Dymphina Jooren, over het gelukshormoon serotonine, hoe het werkt en wat het betekend als je er te weinig van hebt. Over stress, angsten, cortisol, neurotransmitters, tryptofaan en hoe je puur geluk kan eten. Eet puur geluk
Gemaakt door: Anne Lindenkamp Eerste aflevering: 04-04-2022
De podcast Een Burn-Out en nu? heeft in totaal 32 afleveringen
Maker: Anne Lindenkamp Datum: 31-08-2021
Maker: Anne Lindenkamp Datum: 03-01-2022
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.