Aflevering Drenthe Toen #21: Eten En Koken Tijdens Oorlogstijd En Bijzondere Herinneringen Aan Oorlog En Bevrijding

· Aflevering van de podcast: Drenthe Toen

Ze heeft een mooie collectie kookboeken uit de oorlogsjaren en een verzameling van een koffiehaalmolentje uit de oorlog tot een wijnfles met koffiebonen. Culinair historicus Carolina Verhoeven vertelt in Drenthe Toen over koken in oorlogstijd. En verder: al tien jaar is chemicus Bert Jan Baas bezig met een nauwgezet onderzoek. Baas wil weten hoe een bepaald glazuur op aardewerk van Goedewaagen tot stand kwam. Het gaat om het zogeheten lusterglazuur, dat een soort olieglans op het keramiek brengt. En, met welk doel werden Franse parachutisten boven Drenthe gedropt? In deel 4 van de serie 'In het spoor van de Bevrijders' wordt deze vraag beantwoord.

Speelgoedwinkel
Drenthe Toen

Drenthe Toen

Gemaakt door: RTV Drenthe Eerste aflevering: 30-12-2019

De podcast Drenthe Toen heeft in totaal 119 afleveringen

Vorige aflevering

Drenthe Toen #20: Oorlog en bevrijding in Drenthe

Drenthe Toen #20: Oorlog en bevrijding in Drenthe

Maker: RTV Drenthe Datum: 21-01-2020

Volgende aflevering

Soortgelijke podcasts

Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.

Drenthe Toen #21: Eten en koken tijdens oorlogstijd en bijzondere herinneringen aan oorlog en bevrijding

Drenthe Toen · 26-01-2020

00:00