We doen het gemiddeld drie keer per dag, tussendoortjes buiten beschouwing gelaten: eten. Wat er op ons bord belandt hangt van veel verschillende factoren af. Zo moet ons eten lekker zijn en er zo uit zien, maar speelt onze sociale omgeving ook een belangrijke rol. Je zou denken dat we ook belang (zouden moeten) hechten aan de voedingswaarde en de impact van ons voedsel op het klimaat. Toch gaan we niet massaal aan de insectenburger. Hoe komt dat? Aan de hand van recent psychologisch onderzoek proberen we deze vraag te beantwoorden. Muziek geschreven en gespeeld door Rolf Zwaan Bronnen Onwezen, M.C., Bouwman, E.P., Reinders, M.J., & Dagevos, H. (2021). A systematic review on consumer acceptance of alternative proteins: Pulses, algae, insects, plant-based meat alternatives, and cultured meat. Appetite, 159, https://doi.org/10.1016/j.appet.2020.105058 Schouteten, J.J., De Steur, H., De Pelsmaeker, S., Lagast, S., Juvinal, J.G., De Bourdeaudhuij, I., Verbeke, W., & Gellynck, X. (2016). Emotional and sensory profiling of insect-, plant- and meat-based burgers under blind, expected and informed conditions. Food Quality and Preference, 52, 27-31. https://doi.org/10.1016/j.foodqual.2016.03.011 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Gemaakt door: Rolf Zwaan & Anita Eerland Eerste aflevering: 17-04-2022
De podcast Drang naar samenhang heeft in totaal 121 afleveringen
Maker: Rolf Zwaan & Anita Eerland Datum: 21-11-2022
Maker: Rolf Zwaan & Anita Eerland Datum: 12-12-2022
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.