Stamppot, pasta en de opkomst van de curry. Wat eten we nou eigenlijk in Nederland? En wat bepaalt wat we eten? Esma Linnemann bespreekt het met Volkskeuken-auteur Pay-Uun Hiu en datajournalist Serena Frijters die een onderzoek startten onder Volkskrantlezers. Ze deden een oproep om een eetdagboek bij te houden en wisten zo maar liefst 29.000 maaltijden te analyseren. Uit die data blijkt: de eetcultuur is aan het veranderen. Ook onze restaurantrecensent Hiske Versprille schuift aan, want wat merken we van die veranderingen in het restaurant? En natuurlijk is Instagram een ongekende bron van recepten geworden. Instagramkok Pien Wekking, beter bekent als Pien laat haar eten zien, vertelt wat haar opvalt. Presentatie: Esma Linnemann Redactie: Lotte Groenendijk Montage: Julia van Alem Eindredactie: Corinne van Duin en Jasper Veenstra See omnystudio.com/listener for privacy information.
Gemaakt door: de Volkskrant Eerste aflevering: 04-04-2022
De podcast De Zwevende Kijker heeft in totaal 133 afleveringen
Maker: de Volkskrant Datum: 06-03-2025
Maker: de Volkskrant Datum: 20-03-2025
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.