We zijn in de voorbije aflevering al heel veel te weten gekomen over melk en zuivel. Maar melk is ook gewoon echt lekker en je kan er zo veel mee doen. In de laatste aflevering van deze podcastreeks hebben we het dus over de veelzijdigheid van melk. Het wordt dan ook een veelzijdige aflevering waarin we een aantal boeiende thema’s bundelen. Om te starten kijken we of de drie grote thema’s uit onze reeks — gezondheid, duurzaamheid en dierenwelzijn — ook belangrijk zijn in de bedrijven die onze melk verwerken. We gingen langs bij ‘t Groendal waar we proeven van kaas die vorig jaar in de ruimte is geweest en we praten met professor Frederic Leroy over zuivel in een sociaal-cultureel en historisch kader. Waarom is zuivel ons dieet binnengekomen? En hoe bepaalt voeding onze identiteit? We koken ook een laatste keer met Jelle.
Gemaakt door: VLAM Eerste aflevering: 25-05-2023
De podcast De Zuivele Waarheid heeft in totaal 6 afleveringen
Maker: VLAM Datum: 09-09-2022
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.