Elke week snuffelt een van de eetrecensenten van de PZC uitgebreid rond in een Zeeuwse eetgelegenheid. Van ontvangst aan de deur tot het moment dat ze, al dan niet voldaan, worden uitgezwaaid: alles schrijven ze op. Recensent Gerben Rodts: ,,Ik vroeg een keer waar de kaas vandaan kwam, toen wees de ober uit het raam. Van díe boerderij. Dat is leuk.” Maar dan begint het wikken en wegen, want alles krijgt een cijfer. Hoe doen ze dat? Recensenten Marloes Matthijssen, Elian van ‘t Westeinde en Gerben Rodts zijn alle drie te gast in de podcast bij Noortje de Kroo om erover te vertellen. Het allerbelangrijkste is natuurlijk het eten. Toch doet de hele avond Julio Iglesias op de achtergrond ook iets met het eindcijfer. Maar wat? En waarom speelt Marloes Matthijssen telkens Russische roulette als ze een restaurant binnenstapt? Principiële kwesties kunnen een heikel punt zijn. Hoe gaan de recensenten om met foie gras en paling op de kaart? Moet de biefstuk in een Argentijns restaurant uit Argentinië komen? Gerben Rodts vindt van niet, maar hoe vilein wil je over restaurants schrijven in een kleine provincie als Zeeland? Je hoort het allemaal in de PZC deze week. Ook geven de recensenten hun ultieme tip. See omnystudio.com/listener for privacy information.
Gemaakt door: PZC Eerste aflevering: 04-04-2022
De podcast De PZC deze week heeft in totaal 111 afleveringen
Maker: PZC Datum: 23-02-2024
Maker: PZC Datum: 08-03-2024
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.