Twintig jaar geleden had men er nog nooit van gehoord. Eiwitefficiëntie. Melkveehouders gaven hun koeien destijds nog zoveel mogelijk eiwit. Maar die dagen zijn voorbij. In de loop der jaren vond er steeds meer onderzoek plaats naar de rantsoenen van koeien, de eiwitbenutting en wat er nou eigenlijk in die pens gebeurt met al dat ruw eiwit. Het toevoegen van zoveel mogelijk ruw eiwit aan het rantsoen bleek slecht voor de gezondheid van het dier te zijn en het zorgde er ook al niet voor dat koeien meer melk gaven. Thijs Hunink gaat in gesprek met zijn collega, productmanager rundvee Dirk Schimmel expert op het gebied van eiwitefficiëntie, om erachter te komen hoe een gezond rantsoen eruitziet. Hij wil weten wat de voordelen van eiwitefficiëntie zijn voor zowel de koe als de boer. En in de reportage hoor je de geheimen van het eiwitefficiënte rantsoen waar melkveehouder Kees Boon uit Delfstrahuizen mee werkt. Voor vragen of suggesties mail met Thijs Hunink op redactie@koecast.nl Website: www.de-heus.nl
Gemaakt door: Thijs Hunink, Jeltje Visser Eerste aflevering: 04-11-2022
De podcast De KoeCast heeft in totaal 3 afleveringen
Maker: Thijs Hunink, Jeltje Visser Datum: 02-11-2022
Maker: Thijs Hunink, Jeltje Visser Datum: 02-11-2022
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.