Aflevering Shared Mobility: Van A Naar B Dankzij Technologie

Shared mobility: van A naar B dankzij technologie
· Aflevering van de podcast: De Innovatiegolf

ABN AMRO is van mening: de duurzame transitie moet sneller. Door inspirerende voorbeelden in de spotlight te zetten, proberen we bedrijven aan te zetten tot duurzame innovatie. Deze keer, bijzondere aandacht voor deelvervoerder Check. Op steeds meer plekken kun je de fiets of tram namelijk verruilen voor zo’n wit-paarse deelscooter. App openen, scooter starten, rijden maar – simpeler kan bijna niet. Maar hoe voorkomt het bedrijf dat voertuigen massaal op minder drukbezochte plekken blijven staan? En hoe gaan ze parkeeroverlast tegen? De oplossing van Check is glashelder: met software en data.    Zo piekert Check er niet over om stilstaande scooters met de hand te verplaatsen. Je kunt scooters op minder populaire plekken toch ook gewoon goedkoper maken? Als technologie niet het antwoord is, heb je de verkeerde vraag gesteld – dat is de kernovertuiging van deze deelvervoerder. In deze aflevering van De Innovatiegolf spreekt Marco Knitel – Managing Director en medeoprichter van Check – met Julia Krouwel en Harry Dijkema van ABN AMRO. Ze bespreken wat Marco’s bedrijf zo anders maakt dan andere aanbieders van shared micromobility.     In deze aflevering hoor je…    … hoe Check elk vraagstuk oplost met software en data;  … waarin het bedrijf verschilt van andere deelvervoerders;  … wat de invloed is van Mobility-as-a-Service (MaaS) providers;  … wanneer we zelfrijdende wit-paarse scooters (én auto’s) kunnen verwachten;  … hoe het bedrijf parkeeroverlast tegengaat met technologie;  … waarom investeerders vinden voor Check geen doel op zich is;    Links: 

  • Check 
  • Het Parool | Amsterdam gaat meer vergunningen verlenen voor deelscooters en deelbakfietsen, Felyx verdwijnt 
  • M&A | Funding Check: een micromobility tech scale-up die zwarte cijfers schrijft 
  • AD | Zelfrijdende auto TNO kan met AI enkele seconden vooruitkijken 
  • MobiliteitsPlatform | MaaS-platform integreert alle deelscooteraanbieders in één app  See omnystudio.com/listener for privacy information.

    De Innovatiegolf

    De Innovatiegolf

    Gemaakt door: ABN AMRO Eerste aflevering: 28/05/2023

    De podcast De Innovatiegolf heeft in totaal 13 afleveringen

    Vorige aflevering

    Soortgelijke podcasts

    Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

    Shared mobility: van A naar B dankzij technologie

    De Innovatiegolf · 26-06-2024

    00:00 00:44:44