Hoe weten we of voedingsmiddelen veilig glutenvrij zijn? Welke controles worden er uitgevoerd? Wat betekenen die codes onder het Crossed Grain keurmerk en wanneer mag een producent dit op de verpakking zetten? In deze aflevering zijn Andrea Wesselius, Account & Licentie manager NCV en Hanneke Veltman, Manager Operations van Schouten Certification te gast. Ze leggen de wondere wereld uit die schuil gaat achter het Crossed Grain keurmerk. Een leuk gesprek over hoe de audits bij de bedrijven gaan die glutenvrij produceren en waar alles aan moet voldoen. Over alle controles die er daarna nog volgen om het keurmerk te mogen blijven gebruiken. Handig om te weten: - De productendatabase waar Andrea over verteld: https://www.glutenvrij.nl/eten-drinken/producten/veilig-glutenvrij/producten-met-crossed-grain-keurmerk - Wil je meer lezen over het Crossed Grain keurmerk? https://www.glutenvrij.nl/eten-drinken/producten/veilig-glutenvrij/wat-is-het-crossed-grain-keurmerk - Wil je meer weten over glutenvrij en de wetgeving? https://www.glutenvrij.nl/eten-drinken/producten/veilig-glutenvrij - Ben je nog geen lid en wil je de voordelen van het NCV lidmaatschap lezen? https://www.ncv.nl/lid-worden/word-lid
Gemaakt door: Nederlandse Coeliakie Vereniging Eerste aflevering: 10-04-2022
De podcast De glutenvrije podcast heeft in totaal 30 afleveringen
Maker: Nederlandse Coeliakie Vereniging Datum: 13-12-2024
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.