Eindelijk komt er meer duidelijkheid over de melding "kan gluten bevatten" op een etiket! En dat is goed nieuws! Etiketten waarop staat “kan sporen van gluten bevatten” of “bevat gluten” of “is gemaakt in een fabriek waar ook gluten worden verwerkt” behoren binnenkort tot de verleden tijd, want sinds 1 januari 2024 zijn er belangrijke allergenen-regels opgesteld voor fabrikanten. In deze aflevering zijn Marjan Van Ravenhorst, Allergenen consultancy, en Floris van Overveld, directeur van de NCV, te gast. Ze leggen uit wat er gaat veranderen, wat die nieuwe regels precies inhouden, wat de kruisbesmettingswaarschuwing in de toekomst gaat betekenen en hoe jij hiermee om kunt gaan. Handig om te weten: - Alle informatie rondom kruisbesmettingswaarschuwingen: https://www.glutenvrij.nl/glutenvrij-dieet/over-gluten/wat-zijn-sporen-van-gluten - Wil je de vorige aflevering met Floris en Marjan terugluisteren? De titel is "Sporen van gluten op het etiket, wat weten we?" - In Glutenvrij Magazine nr 2, 2024, staat een artikel over deze nieuwe allergenen-regels - Wil je advies op maat over hoe je hier in jouw persoonlijke situatie mee om kunt gaan, maak dan eens een afspraak met een diëtist uit ons NCV-diëtistennetwerk. je kunt ze vinden op: https://www.ncv.nl/vind-een-dietist
Gemaakt door: Nederlandse Coeliakie Vereniging Eerste aflevering: 10-04-2022
De podcast De glutenvrije podcast heeft in totaal 28 afleveringen
Maker: Nederlandse Coeliakie Vereniging Datum: 26-03-2024
Maker: Nederlandse Coeliakie Vereniging Datum: 24-06-2024
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.