Aflevering Gluten In De Levensmiddelentechnologie & Hoe Je Het Vervangt.

· Aflevering van de podcast: De glutenvrije podcast

Gluten in levensmiddelen hebben een belangrijke functie. Gluten zorgt o.a. voor elasticiteit en luchtigheid. Maar wat gebeurt er als je gluten uit een product wilt halen en hoe kun je het vervangen? Jeroen Knol is levensmiddelentechnoloog, vader van een dochter met coeliakie en bestuurslid van de NCV. Hij was te gast in de glutenvrije podcast om uit te leggen wat de functies van gluten in levensmiddelen zijn en waarom het zo lastig is om die te vervangen. Ook vertelde hij welke alternatieven er zijn voor bijvoorbeeld gerstemoutaroma en hoe tarwezetmeel glutenvrij gemaakt wordt. Verder spraken Jeroen en Chris over wat de glutenvrije consument zou kunnen doen om aandacht te vragen voor meer glutenvrije levensmiddelen. Handig om te weten: - Informatie over coeliakie & het glutenvrij dieet: www.glutenvrij.nl - Alles over de Nederlandse Coeliakie Vereniging: www.ncv.nl - Alle voordelen van lid of Vriend van de NCV op een rijtje: https://www.ncv.nl/word-direct-vriend-van-de-ncv

Speelgoedwinkel
De glutenvrije podcast

De glutenvrije podcast

Gemaakt door: Nederlandse Coeliakie Vereniging Eerste aflevering: 10-04-2022

De podcast De glutenvrije podcast heeft in totaal 28 afleveringen

Vorige aflevering

Coeliakie & het studentenleven, hoe doe je dat?

Coeliakie & het studentenleven, hoe doe je dat?

Maker: Nederlandse Coeliakie Vereniging Datum: 30-01-2023

Volgende aflevering

Tips & trucs voor een glutenvrij leven! Vrijwilligers aan het woord.

Tips & trucs voor een glutenvrij leven! Vrijwilligers aan het woord.

Maker: Nederlandse Coeliakie Vereniging Datum: 15-06-2023

Soortgelijke podcasts

Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.

Gluten in de levensmiddelentechnologie & hoe je het vervangt.

De glutenvrije podcast · 11-04-2023

00:00 00:52:31