Aflevering Dtl S1a7 - Uit De Oude Doos - Nico Labs - Stroke Viewer

Stem website va het jaar

· Aflevering van de podcast: De Dataloog

Send us a text Op aanvraag van een luisteraar publiceren we deze opname opnieuw omdat hij verloren gegaan was tijdens een migratie naar Buzzsprout Nicolab Eindelijk weer en Nederlandse IT Startup die internationaal naar de beurs gaat. Nico Lab ondersteunt neurologen razendsnel met behulp van Deep Learning algoritmes bij het opsporen van beroertes op hersenscans. Waar in de huidige situatie neurologen nog uit bed gebeld moeten worden om hun opinie te geven op de inhoud van hersenscans kan Strokeviewer van Nico Labs dit met hun algoritmes doen. Ook uniek is dat het een bedrjif is dat een spinn off is van een PhD traject bij AMC en UT Twente. Wij praten met Merel Boers en Robert Kuipers die direvteur zijn bij dit bedrijf. We praten over hoe het systeem werkt, waarom er gekozen is voor de Google cloud / Tensorflow, welke zaken ze in de AVG tegenkomen en nog veel meer. En we praten over de beursgang van Nico Lab in Australie. En hier en daar wordt er nog een kritische noot gekraakt over het investeringsbeleid in Nederland. Wat de Dataloog zo leuk maakt (en ook hier weer ) is dat we echt weer een dialoog aangegaan zijn. We hoeven het niet altijd eens te zijn met elkaar en dat is tijdens deze uitzending ook zeker niet zo! Kortom Dataloog 007 is het beluisteren meer dan waard!    Merel Boers https://www.linkedin.com/in/ammboers/   Merel Boers is medeoprichter van Nico.lab. Ze heeft een medisch technische achtergrond en een PhD op het gebied van beeldverwerking in acute herseninfarcten. Als Chief Research Officer bij Nico.lab zorgt ze dat AI kan worden toegepast om het complexe proces rondom beroertes te verbeteren, waarbij een duidelijke brug tussen de nieuwste technologie en klinische praktijk wordt gelegd.    De Dataloog is de onafhankelijke Nederlandstalige podcast over data & kunstmatige intelligentie. Hier hoor je alles wat je moet weten over de zin en onzin van data, de nieuwste ontwikkelingen en echte verhalen uit de praktijk. Onze hosts houden het altijd begrijpelijk, maar schuwen de diepgang niet. Vind je De Dataloog leuk? Abonneer je op de podcast en laat een review achter.

Stem website va het jaar
De Dataloog

De Dataloog

Gemaakt door: Jurjen Helmus | Walter van der Scheer | Lex knape | Harm Bodewes |Sander Hulsman | Eerste aflevering: 29-03-2022

De podcast De Dataloog heeft in totaal 251 afleveringen

Vorige aflevering

DTL S10A1 - Een AI pauze?

DTL S10A1 - Een AI pauze?

Maker: Jurjen Helmus | Walter van der Scheer | Lex knape | Harm Bodewes |Sander Hulsman | Datum: 16-09-2024

Soortgelijke podcasts

Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.

DTL S1A7 - uit de oude doos - Nico Labs - Stroke Viewer

De Dataloog · 18-09-2024

00:00 00:46:35