Aflevering Compleetdenkers #65 De Reuzen Bomen, Een Inkijk In De Oude Wereld Van Meer Dan 12.800 Jaar Geleden I Hans Scheffers

Stem website va het jaar

· Aflevering van de podcast: Compleetdenkers

Send us a Text Message. Met jullie maandelijkse steun maken wij jullie wereldbeeld completer! https://www.buzzsprout.com/1956185/support Meer info: www.compleetdenkers.com Ik zag, en ziet, er was een boom in het midden der Aarde en zijn hoogte was groot De boom werd groot en sterk; En zijn hoogte rijkte aan den hemel En hij werd gezien tot aan het Einde der ganse Aarde                                              Daniël 4:10-11 Een gesprek over rotspartijen en bergen.  Over de hele wereld domineren deze monumentale natuurwonderen en staan ze pontificaal in het landschap. Maar heb je je al eens afgevraagd hoe deze rotspartijen en bergen zijn ontstaan en waaruit een groot gedeelte bestaat?  Hans neemt ons mee op een reis door het verleden en laat ons kennismaken met de wereld van de reuzenbomen en de bijzondere krachtige eigenschappen van bomen in de natuur in het algemeen.  Ook legt Hans uit waardoor de wereld plotseling is veranderd en hoe dit de overgang van het Pleistoceen naar het huidige Holoceen heeft gemarkeerd. In deze laatste periode van het Pleistoceen, in de laatste IJstijd ook wel genoemd de Younger Dryas periode (12.800-11.600 jaar geleden), heeft er een catastrofe plaatsgevonden, waardoor de meeste grote zoogdieren, megafauna en megaflora zijn uitgestorven. Ook is de zeespiegel toen 80-120 meter gestegen.  Hans heeft jarenlang de wereld rondgereisd en landschappen gefotografeerd en is de geschiedenis ingedoken om verklaringen te zoeken voor wat hij zag. Zijn boek “De Reuzen Bomen van de Oude Wereld” is hier een prachtig naslagwerk van. Veel luisterplezier, want er gaat een ‘Oude Wereld’ opnieuw voor je open!  Steun ons zodat we content kunnen blijven maken: http://steunactie.be/actie/steun-podcast-compleetdenkers-1/-25295 Of koop ons een ??  https://www.buymeacoffee.com/compleetdenkers Interviewer: kristien van bael? Gastspreker: Hans Scheffers Camera: anja coenen? & Finn Fransen Montage: Finn Fransen & anja coenen? Soundmixer: Finn Fransen Muziek Compleetdenkers: Finn Fransen Datum opname: 15 april 2024 #compleetdenkers #podcast #hildeaudenaert #kristienvanbael  #cocoenenfilms #finnfransen #anjacoenen #cocoenen #hansscheffers #obeliskboeken Support the Show.

Stem website va het jaar
Compleetdenkers

Compleetdenkers

Gemaakt door: Steven Arrazola de Oñate Eerste aflevering: 02-04-2022

De podcast Compleetdenkers heeft in totaal 90 afleveringen

Vorige aflevering

Volgende aflevering

Soortgelijke podcasts

Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.

Compleetdenkers #65 De Reuzen Bomen, een inkijk in de Oude Wereld van meer dan 12.800 jaar geleden I Hans Scheffers

Compleetdenkers · 09-06-2024

00:00 01:29:29