Als je kiest om fulltime voor je passie te gaan en ondernemer wordt, dan komt er een moment dat je je baan in loondienst opzegt. Een heel spannend moment, want gaat het wel lukken? Gaan er klanten komen? Kun je je rekeningen blijven betalen? Claudia Damen is foodfotograaf, zette die stap vorig jaar en kreeg geen moment spijt. In deze aflevering deelt ze hoe ze zich financieel en mentaal voorbereidde op het moment dat ze echt geen loonstrookje meer binnen zou krijgen. We praten over de verschillen tussen loondienst en ondernemerschap, de vrijheid die je hebt én de druk die je voelt, het bepalen van tarieven en de combinatie met influencer-zijn. Want naast foodfotografie heeft Claudia ook een Instagram-account met ruim 61.000 volgers. Hoe combineert ze deze twee delen van haar bedrijf? Takeaways uit deze aflevering - 'It tooks her years to become an overnight success': Claudia bereidde haar stap naar het fulltime ondernemerschap 4 jaar lang voor - Bouw (vrije) tijd in om beter te worden in wat je doet, om jezelf te ontwikkelen en iets nieuws te leren - Het verschil tussen een influencer en een fotograaf is dat je bij het eerste ingezet wordt voor het bereik dat je hebt en bij het tweede om wat je kan Claudia Damen Claudia Damen is foodfotograaf, receptontwikkelaar en food-influencer. Een jaar geleden besloot ze volledig voor haar bedrijf Food From ClaudNine te gaan. Claudia maakt heerlijke no-nonsense gerechten en prachtige foodfoto’s. Je vindt Claudia op Instagram: @foodfromclaudnine Wil je ook veel meer gaan ondernemen op je eigen voorwaarden? Mijn maandelijkse nieuwsbrief motiveert je en vertelt je hoe je dat kan gaan doen, zodat ook jij meer rust en plezier ervaart in het ondernemen. Schrijf je hier in: Meer Coffee & Croissants Bij deze podcast hoort Coffee & Croissants, de nieuwsbrief, waarin je maandelijks geïnspireerd wordt om op jouw voorwaarden te ondernemen. Vind je deze aflevering leuk en waardevol? Dan is de nieuwsbrief zeker iets voor jou. Schrijf je hier in: https://coffee-croissants.captivate.fm/nieuwsbrief Wies Jozefien Ik ben een bewuste levensgenieter met een voorliefde voor koken, lekker eten en moestuinieren. Ik help ondernemers om vanuit rust te floreren in hun bedrijf door middel van simpele strategieën die uitgaan van authenticiteit, verbinding en vertrouwen. Mijn klanten zijn vaak, net als ik, levensgenieters en foodies. Veelal content creators, bloggers, influencers en fotografen. Die graag hun eigen weg volgen, die de ruimte en vrijheid willen ervaren om creatief te zijn en te doen waar ze gelukkig van worden.?
Gemaakt door: Wies Jozefien | Business coach Eerste aflevering: 11-04-2024
De podcast Coffee & Croissants heeft in totaal 7 afleveringen
Maker: Wies Jozefien | Business coach Datum: 25-04-2024
Maker: Wies Jozefien | Business coach Datum: 09-05-2024
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.