Het is winter! En dat betekent: kou, warme chocolademelk… én onze speciale wintereditie van Broccoli de podcast; Broccoli in de slowcooker!Renske & Rosanne trekken iedere aflevering stellingen uit de slowcooker, klaar om uitgebreid te bespreken met hun gasten. Aan tafel zitten Rian Janssen, vertrouwenspersoon bij BsGW, Hogeschool Zuyd en United World College Maastricht en Mario Buijk, de onafhankelijke ombudsman van het Erasmus MC. Beiden brengen hun ervaring en een scherpe blik mee aan tafel. Renske en Rosanne praten in deze winterspecial van Broccoli de podcast samen met deze twee gasten over het nut en de noodzaak van een ombudsman en vertrouwenspersonen op de werkvloer. Recente casussen en nieuwsberichten laten zien hoe groot de impact kan zijn van een onveilige werksfeer, en het aantal vertrouwenspersonen groeit enorm. Wat maakt deze functie zo belangrijk? En wat is nu eigenlijk het verschil tussen een vertrouwenspersoon en een ombudsman? Aan de hand van praktische voorbeelden en directe inzichten wordt besproken hoe deze rollen bijdragen aan een veiligere werkvloer, welke factoren nog meer belangrijk zijn en waarom het voeren van het gesprek zo belangrijk is. Samen met Renske en Rosanne nemen zij je mee in de praktijk van sociale veiligheid op de werkvloer en laten zien hoe luisteren, verbinden en handelen écht het verschil kan maken. Heb jij een uitdaging op de werkvloer die vraagt om broccoli? Deel je verhaal via ??podcast@pieterman.com??. Misschien hoor je jouw vraag terug in het nieuwe seizoen in 2026! #podcast #werkgeluk #ombudsman

Gemaakt door: Pieterman Trainingen Eerste aflevering: 17-05-2025
De podcast Broccoli de podcast heeft in totaal 20 afleveringen

Maker: Pieterman Trainingen Datum: 18-11-2025

Maker: Pieterman Trainingen Datum: 16-12-2025
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.