In Vlaanderen: Nostalgie+ krijgt een boete en laatste waarschuwing

In Vlaanderen: Nostalgie+ krijgt een boete en laatste waarschuwing

De Vlaamse zender Nostalgie+ heeft weer een tik op de vingers gekregen. De zender voldoet niet aan de voorschriften van de vergunning van het FM-kavel waar het op uitzendt. De Vlaamse mediaregulator VRM is niet te spreken over de werkwijze van SBS Media Belgium, die het kavel won met een beauty contest, en legt een boete op van 7500 euro. Ook krijgt de zender de laatste waarschuwing.

Oorspronkelijk was de plek van Nostalgie+ bedoeld voor NRJ. Daarvoor moeten we een stukje terug in de geschiedenis. NRJ kreeg in 2018 de vergunning voor een ‘generalistisch programma’ dat zich richt op jongeren. Nieuws, informatie en amusement moesten elkaar afwisselen. Maar NRJ bleek geen succes, het team met presentatoren werd afgeslankt, en uiteindelijk vertrok ook de laatste presentatrice, Louise Ailliet. De zender werd non-stop en was na enige tijd alleen nog digitaal te horen. Op FM werd plaatsgemaakt voor Nostalgie+.

Nostalgie+ brengt de beste hits uit de 60s, 70s en 80s. Er zijn meer live programma’s te horen, maar het aandeel non-stop muziek is nog altijd te groot. Daarom heeft het geen generalistisch profiel. Daar heeft de Vlaamse mediaregulator nu genoeg van. Uiterlijk 15 augustus moet SBS de zender naar de eisen van de vergunning hebben aangepast. Is dat niet het geval, dan kan de VRM de vergunning intrekken.